Vill du skänka ett bidrag, en gåva eller sponsra Sarpen?

Vänligen kontakta oss på kontakt@sarpen.se eller på 0709-66 59 43.

Du kan även sätta in en gåvosumma på swish (123 364 4119) eller bankgiro (165-3237). Benämn då summan som gåva.

Din gåva är oerhört viktig för skutans överlevnad.

 

Sponsorer

Kristianstadsbladet

Marknadskonsulten Jan Jönsson i Åhus

Sparbanken syd

Ottoglass

XL Hans Anders Bygg

Sahlins

Österlens Kraft

Sydsegel

SOS Sekreterar – och skrivhjälp

Sweden Connectivity

Jens Lundgren

Andra skutor på Österlen

I Ystad har några entusiaster bildat Ystads Segelfartygsförening, YSFF och köpt in galeasen T/S Helene med tidigare hemmahamn Grebbestad. Ungdomsverksamheten har kommit igång och på torsdagkvällar under vintern träffas man ombord och äter ärtsoppa och pratar segling och underhåll m.m.

TS Helene

 

 

 

I Brantevik har man bildat en förening som byggt en jakt helt för hand. Jakten är döpt till Hoppet, ett namn som flera skutor haft på Österlen och som även sjöfartsmuseet på Brantevik är döpt till.  Hoppet seglar om somrarna med bl a ungdomar från Brantevik med omnejd.

Jakten Hoppet

 

 

 

I Skillinge finns en förening som köpt en skuta vid namn Klara-Marie. Klara-Marie är från början byggd i Rönne på Bornholm 1884. Man har under flera år gjort en avsevärd renovering och seglar numera flera turer varje sommar.

Klara Marie

 

 

 

I Kivik har man byggt en Vrakek. Dess namn kommer ifrån att man förr i tiden fiskade med enmastade riggade ekor. Under själva fisket tog man ner masten, lade ut garnen ifrån båten och drev med strömmen. Detta gjorde att inte mycket av båten syntes utan den såg på håll ut som ett drivande vrak. Detta sätt att fiska fick också namnet att vraka.

Kiviks Båtklubb

 

 

Sarpens tidning Bogsvall

Bogsvall är en tidskrift som ges ut av Sarpen, Hoppet och Helene. Den utkommer två-tre gånger per år. Tidningen informerar fortlöpande om vad som sker med de tre skutorna i form av byggnationer under vinter och seglingar under sommaren. Det finns även vissa artiklar som med anknytning till annan marin verksamhet, både nutida och historisk. För inlämning av ev material (text att publiceras i Bogsvall eller önskan att annonsera i tidskriften (1.100 kr/år) var god kontakta Jan Petersson, Hoppet, på                                                                                                                                        janpetsson@gmail.com

 

Andra bra länkar

Maritime heritage tours

Maritime Heritage Tours är ett EU-finansierat projekt som startade 2016. Dess huvudsyfte är att utveckla en- eller flerdagsturer runt om i södra Östersjön och sammankoppla dem med kulturella turistattraktioner i land. Projektet ska också värna och belysa den rika sjöfartshistoria som råder kring Östersjökusterna. I projektet ingår även länderna Danmark, Litauen, Polen och Tyskland. Tre andra skutor är också knutna till projektet – Brabander LT,  General Zaruski PL – och Hjalm DK.

Under sommaren 2019, som är projektets sista säsong, har vi flera kostnadsfria seglingar – se fliken ”segelturer”.

Vill du läsa mera se www.maritime-heritage-tours.eu

 

 

European Maritime Heritage (EMH)

European Maritime Heritage (EMH) är en organisation för bland annat traditionella fartyg och sjöfartsmuseum i Europa.

 

Sveriges Segelfartygsförbund (SSF)

Sveriges Segelfartygsförbund verkar för att bevara det unika kulturarv som segelfartyg utgör och för att föra traditionen vidare till nästa generation.

Sveriges Segelfartygsförbund (SSF) är en rikstäckande ideell förening, som bildades 1976 för att främja bevarandet av segelfartyg och segelfartyg med hjälpmotor. Bevarandet ska ske med största möjliga hänsyn till fartygens kulturhistoriska värde. Den viktigaste grundstenen i föreningens arbete är övertygelsen om att det bästa sättet att bevara traditionsfartygen är att segla dem.

Långseglingarna 2019 Göta kanal

Nu är seglingsprogrammet för de långa turerna äntligen färdigt! Välkomna in på sidan Segelturer för mer information om sommarens seglingar kring Göta kanal!...

läs mer

Tack till Sarpens sponsorer!

Sarpen önskar tacka 2018-års sponsorer! Utan sponsorhjälp är det tufft för en ideell förening att kunna erbjuda en upplevelse utöver det vanliga. Därför önskar Sarpen sända ett extra stort tack till sponsorerna för 2018! (se länk nedan) Sponsorbrev 2018 Vår skuta XL-...

läs mer

Piratsegling

Vill du ge dina barn och barnbarn något alldeles extra?
Ta med dom på en tvåtimmars piratsegling.
På Sarpen blir man aldrig för gammal….
och barnen får gå på skattjakt ombord!

läs mer

Kontakta oss!

5 + 15 =

© T/S Sarpen, 2017.